Treklangenföräldrarna kan sluta fred med kommunen

Skolstrejken bland eleverna på Treklangens skola i Uppsala, kan vara på väg mot sitt slut. I ett brev till kommunen säger sig föräldrarna vara beredda att avsluta strejken och skicka barnen till Valsätraskolan om kommunen går med på vissa villkor.

Imorgon kväll hålls ett samråd på Gottsundaskolan mellan berörda föräldrar och företrädare för kommunen.

Sedan två veckor tillbaka hålls barnen i tre-fyran på Treklangens skola i Uppsala hemma av sina föräldrar. Egentligen skulle barnen ha flyttat till Valsätraskolan eftersom Treklangens skola, som är en del av Gottsundaskolan, måste renoveras. Men föräldrarna är oroliga för att barnen inte får komma tillbaka till skolan efter en eventuell renovering. Därför har de sen två veckor ordnat egen undervisning i en kvarterslokal. Men i ett brev till kommunen säger sig föräldrarna nu vara beredda att avbryta sin strejk, om kommunen går med på vissa villkor.

Föräldrarna vill bland annat att barnen inte ska tillhöra Valsätraskolan formellt fram tills ett slutgiltigt beslut om Treklangens framtid kommer. Dom vill att gottsundapersonal ska skjutsa barnen till skolan och dom vill dessutom sköta alla sina kontakter via rektorerna på Gottsundaskolan.

AnnChristine Johansson som är skolchef för sydvästra området i Uppsala Kommun har inte läst brevet än men säger att hon kan gå med på vissa av föräldrarnas krav.