Stökigt midsommarfirande med fylla och misshandel

Polisen: Mycket stökigt i Öregrund
1:19 min

Det har varit ett stökigt midsommarfirande. Framför allt i Öregrund där mängder av fulla ungdomar har dragit omkring. Också i Uppsala, Norrtälje och Bålsta har polisen fått rycka ut på grund av misshandel.

Polisen har haft en hel del att göra med fulla ungdomar i Öregrund. Men kvällen började med två misshandelsfall i Uppsala. Först en man som är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo. Sen vid halvtolvtiden - en misshandel på en privat fest i Uppsala.

I Öregrund drev ungdomar omkring. Vid ettiden var det en man i 18-årsåldern som greps för misshandel. Vid tvåtiden tog polisen in en annan man i 24-årsåldern för misshandel. Sen vid halvfemtiden greps en man i 20-årsåldern för att ha gett sig och misshandlat en person på bussen mellan Öregrund och Uppsala.

– Det har varit mycket rörigt och stökigt i Öregrund. Mycket ungdomar som drar fram. De är fulla. Och många slåss helt oprovocerat med varandra, säger Nina Dahlström som är vakthavande befäl på Uppsalapolisen.

Också i Norrtäljetrakten beskriver polisen midsommarfirandet som stökigt med flera våldsbrott. Vid en privat fest i Norrtäljetrakten var det två fall av misshandel. Och vid ytterligare två fester utanför Norrtälje fick polisen rycka ut. Totalt är fyra män gripna misstänkta för misshandel i Norrtäljetrakten. Två personer fick föras till sjukhus med skallskador - dock inte allvarligt skadade. Polisen tog också två personer för rattfylla i Norrtäljetrakten.

Också i Bålsta fick polisen rycka ut för misshandel. Två fall framåt tidigt på morgonen - kl 05 och 06.

– Två fall av misshandel i nån sorts relation nu på morgonkvisten, säger Nina Dahlström på Uppsalapolisen.

Hon beskriver midsommarfirandet som lugnt i Uppsala och Enköping.

I Sigtuna och Märstaområdet så beskriver polisen midsommarfirandet som lugnare än en vanlig fredagskväll. Men också där greps en man för misshandel efter att ha blivit arg och slagit till en man som kissade i vattnet vid Sjudargårdsbadet i Sigtuna. Mannen var rejält full och togs in av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".