1 av 4
Mycket folk på plats när Trafikverket bjöd in Norrtäljeborna att se den tunnel som håller på att byggas under Lommarberget. Foto: August Bergkvist / SR
2 av 4
Foto: August Bergkvist / SR
3 av 4
Christina Eklööf, projektledare. Foto: August Bergkvist / SR
4 av 4
Lennart Grankvist, en av besökarna vid Trafikverkets visning av tunneln under Lommarberget. Foto: August Bergkvist / SR

Trafikverket bjuder in Norrtäljebor till snart färdigbyggd tunnel

"Ytterligare ett vägalternativ förbi Norrtälje"
1:38 min

Nästa sommar invigs den nya sträckning riksväg 76, som ska avlasta gatorna i Norrtälje centrum. I dag bjuder Trafikverket in Norrtäljeborna att se den tunnel som håller på att byggas under Lommarberget.

– Vi har nu sprängt 90 meter av de knappa 100, som vi ska spränga. Och då finns det möjlighet att komma ner och se hur det ser ut, säger projektledare Christina Eklööf.

– Just nu är det inget genomslag, utan mer som en grotta. Man får en väldigt tydlig känsla för hur fordonstrafikanterna kommer att uppleva den här passagen. Primärt är det här för att man ska ha ytterligare ett vägalternativ förbi Norrtälje, säger hon.

Stora gula bjässar till maskiner skvallrar om att det här är ett byggprojekt utöver det vanliga. Och det är många Norrtäljebor som har sökt sig ut för att se hur det går med bygget.

– Jag tycker att det blir bra, säger Lennart Grankvist.

– Vi fick se hur de hade sprängt, och de berättade hur det skulle byggas upp där nere med olika lager. Det var intressant att se, säger Kerstin Lennartsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".