Kvinnans vittnesmål inte trovärdigt, enligt advokat

I går fortsatte slutpläderingarna i den stora knarkrättegång, där flera unga kvinnor och män från Norrtäljetrakten är åtalade. Men Herman Johnell, en av de huvudåtalades advokat, anser inte att vittnesuppgifterna som en ung kvinna har fört fram mot hans klient räcker för en fällande dom.

- Det rör sig om en person med psykiska problem, tillräckligt allvarliga för att ha drivit henne in i knarkmissbruk, sade Herman Johnell, en av de huvudåtalades advokat.

Hans klient är den 28 årige man som är en av de huvudmisstänkta i knarkhärvan i Norrtälje, och det är en medåtalad 18-årig kvinna som vittnat mot 28-åringen och berättat om tre tillfällen då han sålt knark i Norrtälje och Hallstavik - uppgifter som kammaråklagaren i fallet anser vara en viktig del i bevisningen.

Men försvarsadvokat Johnell menar att den unga kvinnans uppgifter inte går att lite på eftersom hon beskrivit de olika tillfällena på exakt samma sätt.

- Hur kan vi lita på hennes vittnesmål tillräckligt mycket för att döma en person som nekar, när det inte finns nån annan stark bevisning, sade Johnell.

Just Johnells klient, den 28-årige mannen från Norrtälje, riskerar sex och ett halvt års fängelse. Den andra huvudmisstänkta i härvan, en 25-åring från Norrköping rikerar nio års fängelse.

Sammanlagt är det 19 personer som står åtalade, alla misstänkta för att ha hanterat, sålt vidare och använt bland annat amfetamin och hasch.

Kontakta reportern
hanna.anander@sr.se