Långa fängelsestraff krävs efter skottlossningar

I dag avslutas rättegången vid Uppsala tingsrätt kring två uppmärksammade skottlossningar i Uppsala. Det handlar bland annat om händelsen då en man och hans hund skottskadades i Sunnersta.

Det var i oktober i fjol som händelsen, då en 21-åring ska ha skottskadat en man och dennes hund i stadsdelen Sunnersta i Uppsala ska ha inträffat. Enligt åklagaren tyder skottskadorna på ett hänsynslöst brott.

Rättegången har innehållit två mål, det andra också gällande mordförsök, i Boländerna i Uppsala, hösten 2011. Då ska en man ha blivit skjuten i magen på en biltvätt.

I det målet åtalas 21-åringen för medhjälp till mord och hans 22-årige kompis för försök till mord.

De misstänkta gärningsmännen, som är hemmahörande i Uppsala, nekar till handlingarna i båda målen. De är kända av polis sedan tidigare och förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret.

Åklagare anser att bevismaterialet i de båda målen är starkt och yrkar på ett flerårigt fängelsestraff för gärningsmännen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".