Husvagn. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.

Campare vid Brunnbybadet ska avhysas

Omkring 17 husvagnar har sedan i onsdags campat vid Brunnbybadet i Knivsta, där det är förbjudet att campa. Knivsta kommun har fått lov från Kronofogdemyndigheten att avhysa camparna. Kommunens förhoppning är att det ska ske under dagen.

Enligt Håkan Nilsson, teamchef vid Kronofogdemyndigheten, är camparna asfaltsläggare och delar av gruppen har nyligen rört sig i Uppsalaområdet.

De anlände till Brunnbybadet i onsdags, och Britta Lästh på Knivsta kommun säger att problemet med att de befinner sig vid badplatsen är att det råder campingförbud.

– Den här badplatsen är väldigt populär bland våra invånare och det brukar vara väldigt mycket folk här. 20-30 familjer har tagit sig hit i dag, vanligtvis kanske det är 50-100 en sån här solig vacker dag, säger hon.

En av camparna säger att han kommer från Isle of Man och att han är här på semester. Att han valt just Brunnbybadet beror på att han fått höra att det är en campingplats.

Om gruppen inte har lämnat Brunnbybadet på måndag kommer Kronofogdemyndigheten att genomföra en avhysning. Håkan Nilsson konstaterar att asfaltsläggarna har ett intresse av att flytta vidare eftersom de vill hitta nya arbetsmöjligheter, men även att någon form av lösning behövs för att undvika upprepade avhysningar av asfaltsläggare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".