1 av 2
Foto: Erik Thyselius/SR
2 av 2
Christer Nordström, Uppsalapolisen. Foto: Astrid Iselidh/SR

Man anhållen för Almungebrand

"Han kom körande i bil från brandområdet"
1:26 min

Efter spanings- och utredningsarbete med anledning av den senaste tidens bränder i Almungeområdet har polisen gripit en 54-årig man misstänkt för mordbrand i Almunge igår. Mannen förnekar brott och är efter förhör anhållen misstänkt för mordbrand.

Det har varit flera bränder i Almungetrakten den senaste tiden. Polisen misstänker att flera av dem är anlagda och vid lunchtid igår inkom larm till polisen om en ny brand. Polispatruller som befann sig närheten såg 54-åringen komma från det eldhärjade området.

– Vi hade polispatruller i det här området som ägnar sig åt spanings- och utredningsarbete med anledning av den senaste tidens bränder. Vid den här branden fick polispatrullen se den här mannen komma körandes och han kom körandes i en bil från det eldhärjade området. Bilen stoppades och han kontrollerades. man kunde göra en del fynd i bilen och han greps och är nu misstänkt för mordbrand, berättar Christer Nordström på Uppsalapolisen.

Det har ju varit flera bränder i Almungeområdet den senaste tiden, ser ni något samband mellan de här bränderna?

– Vi är övertygade om att en del av de här bränderna är anlagda. Nu har vi så här långt vi koncentrerat oss om den branden som var igår och den här mannen är bara hörd om omständigheterna kring den branden. Självklart kommer vi att undersöka om det finns något samband mellan den här mannen och tidigare bränder i Almungeområdet,  säger Christer Nordström.

Mannen förnekar brott och är efter förhör anhållen misstänkt för mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".