Hans Forsberg har hoppat framför Skogsvallens scen sedan 1960-talet. Han minns särskilt när Chuck Berry var där och rockade loss. Foto: Klara Klintbo Skilje/SR

Musikhistoria på Skogsvallen i Östervåla: "Chuck Berry, ABBA och Bill Haley var här"

P4 Morgon som besöker folkparken Skogsvallen är i gott sällskap
9:21 min

På Folkparken Skogsvallen i Östervåla har musikaliska storheter som Simon & Garfunkel, Miriam Makeba, The Hollies och Chuck Berry stått på scenen. Snart är det Timbuktus tur. P4 Morgon pratade dåtid och framtid med dansråttan och parkchefen Hans Forsberg.

Den första svenska folkparken byggdes i Hällefors redan år 1796. Men det var under 1900-talets första hälft som folkparkerna på allvar blev ett inslag såväl i stad som på landet här i Sverige.

Vissa folkparker kunde glädjas åt besök av förra århundradets största stjärnor. En av dem som gästats av storheter som Chuck Berry och Simon and Garfunkel  är folkparken Skogsvallen i Östervåla.

P4 Morgon åkte dit för att minnas gamla tider och blicka framåt tillsammans med parkchefen Hans Forsberg.
– Jo, förr i tiden om det kom några bra artister till Sverige så kom de till Gröna Lund, Liseberg och Skogsvallen, berättar Hans Forsberg.
– Det var ett himla drag här i backen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".