En gripen misstänkt för mordförsök i Roslagen

0:41 min

Under lördagsmorgonen blev en 17-årig pojke svårt knivskuren i huvudet. Polisen fick larm om dådet, som ska ha skett i en bostad på en liten ort mellan Hallstavik och Norrtälje, vid halv sex-tiden på lördagsmorgonen.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Mannen har förts till sjukhus med allvarligare skador. En person har gripits efter händelsen.

– Det är en kille som har blivit knivhuggen i huvudet. Vi har gripit en person, och har ett bra utredningsläge, säger Peter Adolfsson vid Norrtäljepolisen.

Det var vid halv sex-tiden på lördagsmorgonen, som polis och ambulans larmades till en villa i ett litet samhälle mellan Norrtälje och Hallstavik. I villan hittade polisen den man i 18-årsåldern som är svårt knivskuren i huvudet. Han fördes till Karolinska sjukhuset i Solna för vård. Det är ännu oklart vilka skador mannen har fått.

Enligt polisen ska sammanlagt 4 personer ha befunnit sig i villan. Gärningsmannen, som är i 20-års åldern, påträffades en bit i från brottsplatsen och kunde gripas strax efteråt. Han förhörs just nu av polisen.

Gärningsmannen och offret känner varandra sedan tidigare, och de övriga två personerna som ska ha befunnit sig i villan när dådet inträffade har också förhörts av polisen.

I nuläget rubriceras händelsen som försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista