1 av 2
Brandförsvaret i Knivsta lär känna sitt närområde. Foto: Niclas Norén/SR
2 av 2
Brandförsvaret i Knivsta. Foto Niclas Norén/SR

De jagar brandfaror i Knivsta

3:36 min

Brandförsvaret i Knivsta genomför just nu en del orienteringar på orten. Men det är inte kontroller som brandmännen jagar utan potentiella brandfaror. Genom att lära sig hitta på orten, kontrollera framkomlighet på vägar och trapphus hoppas styrkeledare Urban Pettersson verka för ett tryggare Knivsta.

– Det här prioriterar vi på sommaren när det är lite lugnare. Då kollar vi exempelvis att det inte ligger nåt skräp i vägen i korridorer eller nåt som kan fatta elda. Så testar vi att vi kommer fram ordentligt, säger Urban Pettersson, styrkechef på brandstationen i Knivsta.

Urban Pettersson är styrkeledare på brandstationen i Knivsta, han planerar den så sommarens orienteringen och försöker se till att brandsäkerheten i alla bostadsrättsföreningar i Knivsta kontrolleraa. Att göra den här typen av besök är viktigt för att se till att alla brandmän hittar och är bekanta med orten. I en nödsituation kan den kunskapen göra skillnaden mellan liv och död.

– Knivstaborna sköter sig generellt jättebra. Vi hittar nån cykel eller barnvagn som är i vägen, men det är det enda! Säger Urban Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista