1 av 3
Brandskadad bar i Östhammar. Foto: Nils Lundin
2 av 3
Serif Mavi, ägare till sportbaren. Foto: Calle Käck/SR
3 av 3
Styrkeledare Johnny Jansson. Foto: Calle Käck/SR.

Elfel bakom brand i Östhammar

0:33 min

Det var ett elfel som orsakade branden i en sportbar på sjötorget i Östhammar tidigare idag - det här enligt polisen. Ingen person skadades i branden, och räddningstjänsten kunde snabbt få elden under kontroll.

– Jag fick ett samtal från brandmyndigheten - det var eld i min resturang. Vad är orsaken, jag vet inte. Självklart påverkar det verksamheten, tills vi har återställt allting. Det är en inkomstförlust. Jag har många anställda. Vi få se vad vi kan göra. Det är tråkigt, känns inte alls bra. Det känns verkligen hemskt, säger ägaren till sportbaren Serif Mavi.

Vid 9.40-tiden var branden släkt och räddningsarbetet avslutat på platsen.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till en liten del av fastigheten.

– Det var bräder på utepanelen som var genombrunna. Och det var tur att det var en vardag, så att folk upptäckte det i tid, Säger styrleledare Johnny Jansson. 

Enligt polisen var det ett elfel som orsakade branden, och det finns ingen misstanke om något brott.

Enligt SOS Alarm ska vittnen ha larmat när de sett lågor på utsidan av byggnaden. Larmet kom strax före åtta på morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista