Åklagare förtegen om bordellhärvan

Polisen letade både efter personer och saker vid husrannsakan i Gottsunda i Uppsala i går. Razzian mot lägenheten ingick i en större bordellhärva som nystas upp av Stockholmspolisen, men åklagaren Hans Ihrman är mycket förtegen kring detaljerna.

- Det pågår ett intensivt utredningearbete just nu för att se vad det finns för förutsättningar för att begära någon häktad. Och i det skedet kan jag inte lämna några uppgifter, säger Ihrman.

I Stockholm har sex personer anhållits för bordellrazzian. De misstänks för människohandel och koppleri. Tjugo kvinnor ska ha tvingats prostituera sig i lägenheterna som polisen slog till mot, men Ihrman vill alltså inte avslöja något om Gottsundalägenheten eller varför de slog till just där.

Utredningen och spaningen har gjorts av Stockholmspolisen. I Uppsala vill man inte kommentera om man tror att det förekommit en bordell i stan. Men att prostitution förekommer är klart.

Och vid socialjouren i Uppsala får de varje år samtal från personer som mår dåligt, kvinnor som prostituerar sig och män som köper sex i Uppsala.

Kontakta reportern:

maud.johansson@sr.se