Den försvunna mannens pojkvän ska ha setts köra 27-åringens bil i Enköpingstrakten. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Tips om försvunnen man leder till Enköping

1:38 min

Missing people i Uppsala län letar just nu i Enköpingstrakten efter den man från Värmland som är försvunnen sedan slutet av juli. En brottsutredning för misstänkt människorov pågår sedan i tisdags och samma dag ledde tips till att sökandet riktades mot Enköping.

Den saknade är en 27-årig man hemmahörande i Karlstadområdet. Han sågs senast 26 juli då träffade hälsade han på sin mamma, strax innan han tillsammans med sin pojkvän skulle resa till Cypern.

Dagar efter avresan hörde familjen inte av 27-åringen, vilket var olikt honom. När familjen försökte få tag i 27-åringen svarade hans pojkvän via facebook att paret hade blivit av med sina mobiltelefoner men att dem har det bra i Cypern.

27-åringens familj anade oråd och rapporterade honom saknad. Det skulle visa sig att paret sannolikt aldrig kom iväg på resan. Pojkvännens pass var ogiltigt och ingen av dom har inte checkat in på någon flygplats.

I måndags ska pojkvännen ha slagit igång en app i sin smarta telefon som via en gps placerar honom i Enköpingstrakten. Dagen därpå ska han även ha sett körandes 27-åringens bil i Enköping.

Organisationen Missing people, som letar efter försvunna människor, var sedan tidigare inkopplade i försvinnandet. Men sedan i tisdags är alltså Uppsala-distriktet engagerade i sökandet efter 27-åringen.

Peter Strid är operativchef i Missing People Uppsala och en av dom som igår sökte i Enköpingstrakten efter 27-åringens bil.

– Vi följer nu på vår sida vidare tips, vi söker först och främst efter bilen som tillhör den försvunne mannen, säger Peter Strid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista