1 av 2
Arbetsförmedlingen skylt. Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
2 av 2
Jan-Eric Nyström, biträdande marknadschef för Arbetsförmedlingen i Norra Mälardalen, ser en ljusning på arbetsmarknaden i sikte. Foto: Sanna Richter/Sveriges Radio

Anställd slogs ned på Arbetsförmedlingen i Gimo

Polisen: "Han svimmar av och blir liggande"
1:42 min

En anställd på arbetsförmedlingen i Gimo slogs ned tidigt i morse när han kom till arbetet. Personen som gick till attack fanns redan på plats i lokalerna.

Den anställde är chockad och vårdas nu på sjukhus, men han har inte fått några allvarliga skador. Med anledning av händelsen håller Arbetsförmedlingen kontoret i Gimo stängt resten av dagen.

-Jag tror inte att det här handlar om någon sak mot Arbetsförmedlingen eller någon person där. Jag tror att det handlar om att en person blivit ertappad i ett inbrottsförsök helt enkelt. Vi kommer att se till att personalen och personen som blev utsatt för det här mår så bra som möjligt och får det stöd som dom behöver, säger Jan-Erik Nyström, biträdande marknadschef på Arbetsförmedlingen i norra Mälardalen.

Polisen har under förmiddagen sökt igenom området och pratat med folk. Än har ingen misstänkt gripits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".