Cykelhandlare misstänks för att ha sålt stulna cyklar

En cykelaffär i stadsdelen Luthagen i Uppsala misstänks för att systematiskt sålt begagnade cyklar som stulits. Enligt kriminalinspektör Per-Arne Gelin har försäljningen av de stulna begagnde cyklarna skett mycket systematiskt

- De var ommålade och ramnumren var i flera fall bortslipade, så att visst kan man tala om att de var organiserade på det sättet.

Exakt hur eller vem som stulit cyklarna är inte klart. Dert var igår när en kund kom in i butiken som upptäckte att hennes mammas stulna cykel var till försäljning. Hon tillkallade polisen som snabbt kunde konstatera att butiken var fylld av stöldanmälda cyklar. De flesta relativt nya cyklar som i nyskick kostar upp till 6000 kronor.

Tolv cyklar beslagtogs dierkt, de av mest värde. Och vid en snabb kontroll av bookföringen konstaterade pilisen att den var delvis obefintlg, delvis mycket bristfällig. Personen som stod i butiken togs till förhör men släpptes snart och fick tillbaka nycklarna till butiken.

Ägaren, som är utomlands på semester söks nu av polisen. Mannen och hans butik är sedan i somras föremål för en liknande utredning, även då beslagtog polisen stulna cyklar där.

Polisen är medveten om att det sker cykelstölder för stora belopp i Uppsala, men än så länge är dessa stölder lågprioriterade.