Explosionsrisk efter olycka

Ett område kring riksväg 77 vid Kundby utanför Rimbo är avspärrat sen inatt efter att en skåpbil kolliderat med en buss.

- En bil körde av vägen och i den fanns det fyra gastuber. Därför har räddningstjänsten beslutat att det ska gälla 300 meter säkerhetsavstånd fram till midnatt på lördag, säger yttre befäl vid norrtäljepolisen, Antoni Ballarin.

Olyckan inträffade strax efter klockan halv ett under natten mot fredag. Föraren av skåpbilen misstänks ha varit alkoholpåverkad och körde in i en SL-buss. Direkt efter olyckan försvann bilföraren från platsen, men han kunde tas efter en kort jakt av och sitter nu hos Norrtäljepolisen.

I skåbilen fanns fyra svetstuber med acetylengas, och det är på grund av dessa som ett område på 300 meter runt omkring bilen kommer att hållas avspärrat fram tills midnatt. De som bor inom det området har inte evakuerats men de får inte gå utanför sina bostäder.

Hittills har riksväg 77 hållits helt avspärrad, men polisen arbetar just nu med att försöka få trafiken att kunna flyta någorlunda normalt under dagen trots avspärrningarna. Avspärrningarna kommer att hävas efter att tuberna med gas skjutits sönder.

Kontakta reportern
erik.moller@sr.se