1 av 2
TioHundra, som nu får en ny VD, driver bland annat Norrtälje sjukhus. Foto: August Bergkvist / SR
2 av 2
Peter Graf. Foto: TioHundra

Peter Graf ny VD för TioHundra i Norrtälje

Det kommun- och landstingsägda vårdbolaget TioHundra har fått en ny VD. Det blir den 54-årige läkaren Peter Graf som ska leda TioHundra, som bland annat driver sjukhuset i Norrtälje.

Peter Graf är i dag anställd på Karolinska Universitetssjukhuset. Han har tidigare varit bland annat varit VD för Aleris och Danderyds sjukhus och chef för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

–TioHundra har en unik samverkan mellan landsting och kommun. Detta ger utmärkta förutsättningar för att göra vården och omsorgen ännu bättre och effektivare för våra kunder. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an de utmaningar och möjligheter som uppdraget innebär, säger Peter Graf.

– Vi ser fram emot att välkomna Peter Graf som VD för TioHundra AB. Jag tycker vi har lyckats väldigt väl med rekryteringen och funnit en VD med mycket bred bakgrund, säger Jan Olov Sundström, TioHundras styrelseordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista