Suzanne Eriksson startade en egen namninsamling. Foto: Linnéa Olsson

Hon vill förändra vården

1:59 min

Nedskärningar, stress, överbeläggningar och personalbrist, - ja, arbetsmiljön för personalen på Akademiska sjukhuset i Uppsala har varit i fokus under våren. Och en som vill se en förändring inom vården är Suzanne Eriksson i Alunda. Hon startade en namninsamling för att stödja sjukhuspersonalen och deras kamp för bättre vård till patienterna. Och nu har den här namninsamlingen nått landstingets ledningskontor.

Suzanne Eriksson är väl insatt i vården. Hon har sett den från flera olika perspektiv: dels som personal, då hon själv har arbetat inom vården, hon har upplevt hur nära anhöriga vårdats, men också själv som patient, då hon har en hjärnskada.

Diskussionerna i olika medier om Akademiska sjukhusets personals situation, är ett ämne som Suzanne Eriksson följt. Hon ville själv göra något åt situationen och startade därför en namninsamling.

– Ja, jag tyckte att någonting borde göras och tänkte varför kan jag inte starta en egen insamling? Och det gjorde jag. Vi måste börja reagera på vården, som är ganska tuff.

Suszanne Eriksson började samla namnunderskrifter om att personalen på Akademiska skulle få en bättre arbetssituation. Hon startade också en sida på nätet där folk kunde skriva på namninsamlingen. På bara några dagar hade över 1000 personer skrivit på listan. Totalt har hon fått in 1 535 namnunderskrifter, som nu har inkommit till landstingets ledningskontor.

– Jag hoppas att de tar det här på allvar och att de ger oss mer personal, mer bemanning och mer pengar till vården.

Folkpartiets landstingsråd Ludvig Larsson har tagit del av namninsamlingen.

– Vi tar alla typer av namninsamlingar på allvar naturligtvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista