Linn Spross. Foto Sanna Richter /SR

Linn Spross romandebuterar och lyfter tungt

13 min

Hon blev intresserad av tyngdlyftning när hon såg en film, nu har hon deltagit i SM. Hon är engagerad i organisationen planka.nu och har just romandebuterat med en bok om att vara politiskt aktiv och hon tycker att det är värdefullt att bli recenserad.

- Den handlar om två tjejer, mina huvudpersoner, och om hur de försöker organisera sig politiskt och vilken kraft de hittar i sin vänskap, även om organiseringen inte går så jättebra, säger hon.

För Linn Spross är det viktigt att få höra till, hitta gemenskap och göra saker tillsammans och hon är själv politiskt aktiv i flera olika grupperingar. Förutom den nyutgivna romanen skriver hon också på en avhandling i ekonomisk historia som bland annat ska handla om arbetstidsförkortning. Och så lägger hon en hel del tid på tyngdlyftningen, men hur kom hon in på det?

- Jag såg ett klipp med en tyngdlyfterska på nätet och det är snabba och tekninska lyft. Jag tyckte det såg så svårt ut så jag gick till Uppsala tyngdlyftningsklubb och sa 'kan inte ni lära mig det här?'.

Så blev det, och i somras var hon med i SM i tyngdlyftning.

- Det gick sådär, men jag fick ett brons i ryck och det är jag glad för, säger Linn Spross.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista