Byggarbete på Bangårdsgatan. Foto: Lisa Helgesson/SR

Risk för allvarliga olyckor vid bygge

Vid byggarbeten på Bangårdsgatan i centrala Uppsala har både byggarbetare och förbipasserande riskerat allvarliga olyckor. Det konstaterar Arbetsmiljöverket som nu kräver förbättringar

Vid byggena är trottoaren på ena sidan gatan inhägnad, men det området har inte räckt till utan bland annat en sopcontainer har stått på andra sidan gatan vilket har inneburit att byggarbetare korsat gatan med olika saker på axeln eller i kärror. Material som levererats till platsen har också lämnats av mitt i gatan och fått bäras in manuellt.

Det här upptäckte Arbetsmiljöverket vid en inspektion, då de också kontaterade att det var dåligt ställt med varningsskyltar och information till bilister, fotgängare och cyklister. Arbetsmiljöverket skriver att risken för allvarliga olyckor för både arbetstagare och tredje man var helt uppenbar, och kräver nu förbättringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista