Byggnaden totalförstördes i branden. Foto: Anders Ohlsson, P4 Radio Stockholm.

Död kvinna hittad efter brand i Norrtälje

Towe Hägg, presstalesperson polisen
0:36 min

Polisen bekräftar nu att en död kvinna har påträffats i det nedbrunna vårdboendet i Norrtälje. Den tekniska undersökningen av brandplatsen började tidigare dag, och en av de tre personer som saknats har alltså hittats. Det säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

– Det är en av de tre som varit saknad. En kvinna. De anhöriga är underrättade.

Den tekniska undersökningen inleddes idag och polisen letar efter kroppar och orsaken till branden, Towe Hägg säger att det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta. Även Haverikommissionen är på plats för att undersöka platsen.

Christer Berg är ställföreträdande räddningschef på räddningstjänsten i Norrtälje och han berättar om det svåra släckningsarbetet.

– Huset har fallit in i en enda stor hög, det blir ju som en stor kolmila att sakta gräva sig ner i och släcka och  leta efter rester. Vi vill inte gå för fort fram eftersom vi då kan förstöra spår som polisen vill ha tag på.

Det är svårt att ge någon prognos om när det är helt släckt, säger Christer Berg men de hoppas att det i morgon ska vara så pass släckt att de kan lämna platsen och att det inte ska vara några störande moment för grannarna.

                                                               Reportar Per Stahre och Åsa Wistedt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".