1 av 2
Polisens avspärrning utanför Örsundsbro. Foto: Mårten Nilsson /Sveriges Radio.
2 av 2
Anne Sjöblom. Foto: August Bergkvist / SR

Sex anhållna i mordutredning

Örsundsbrobo: "Jag tycker det är otäckt"
1:40 min

Sammanlagt sex personer sitter nu anhållna i den mordutredning som pågår där polisen igår spärrade av ett stort område utanför Örsundsbro. Två av de anhållna, en man i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern, den senare hemmahörande i Enköpings kommun, är misstänkta för mord och de övriga fyra för inblandning i mordet.

Den man som man tror är offret i mordutredningen är en 27-åring som försvann från Mora i mars år.

- Den här personen som är misstänkt mördad, han har har ju varit anmäld försvunnen tidigare. Sen har det övergått i en mordutredning under våren här, säger kammaråklagare Anne Sjöblom.

Området som är avspärrat utanför Örsundsbro är ganska stort och ligger ensligt till. Det är tydligt att polisen arbetar med att försöka hitta en kropp i terrängen.

Sex personer sitter nu alltså anhållna för inblandning i mordet. Det handlar om en man i 40-årsåldern och en annan i 20-årsåldern som är misstänkta för mord. Det är bland annat också en man i 50-årsåldern som är misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden och en kvinna i 20-årsåldern som är misstänkt för medhjälp till mord.

Den misstänkte mannen från Enköpings kommun förnekar brott, berättar hans advokat Roger Häggquist för Upplandsnytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".