Midgårdsbadet i Märsta. Foto: Josefin Lilja / SR

Midgårdsbadet i Märsta stänger

Sigtuna kommun har bestämt sig för att stänga Midgårdsbadet i Märsta för säsongen. Orsaken är det vinterkräksjukevirus som härjat i bassängerna den senaste tiden.

Det var för några veckor som flera personer som besökt badet blev magsjuka. Den gemensamma nämnaren visade sig vara norovirus, som är ett slags vinterkräksjukevirus. 

Sigtuna kommun bestämde sig snabbt för att tillfälligt stänga badet och i lugn och ro försöka komma till rätta med problemen. Reningsprocessen har intensifierats bland annat genom att öka genomströmningen av vatten.

Men eftersom Smittskyddsinstitutet inte kan mäta norovirus i vatten så finns det egentligen inga garantier att viruset verkligen är borta.  

Så här års, i slutet av sommaren, är det lågsäsong på badet. Det innebär att man egentligen bara skulle haft öppet på helger. Men det blir det alltså ingenting med.

Kommunen tar det säkra före det osäkra och stänger badet.

Nu ska bassängerna tömmas och därefter saneras enligt särskilda rekommendationer.

Den som vill bada på Midgårdsbadet får alltså hålla sig till tåls till nästa vår då det förhoppningsvis ska gå att doppa sig igen.

Under tiden hänvisas badsugna till de andra badet i Sigtuna kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".