Kvarlevor efter mordoffer kan ha hittats

1:33 min

I går hittade polisen kvarlevor från en människa på en gård i Orsa, Dalarna. Polisen är nu övertygade om att det är kvarlevorna efter den man som misstänks ha mördats i Örsundsbro i mars i år.

Kroppen låg nedgrävd på gården. Polisen tror att det rör sig om kvarlevorna av den 27-årige man från Mora som misstänks ha mördats i Örsundsbro 24-25 mars i år.

– Polisen i Uppsala har under några dagar haft en gård i Orsa avspärrad för teknisk undersökning och på söndagen hittade kriminaltekniker kvarlevor från den 27-årige man som vi tror anmäldes försvunnen den 3 april till polisen i Dalarna, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Vad är det som gör att ni tror att det rör sig om den här mannen från Mora?

– Det pågår just nu en mordutredning här i Uppsala och vi har haft en gård avspärrad för tekniska undersökningar och så sent som i fredags häktades en 41-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord. Det fortsatta utredningsarbetet har nu lett oss till Orsa och där gjorde polisens kriminaltekniker fyndet, säger Christer Nordström.

– Kroppen är inte identifierad, den förs nu till den rättsmedicinska avdelningen i Uppsala. I övrigt kan jag inte gå in på några detaljer om mordutredningen.

Han hittades ju i Orsa. Vad är kopplingen till Örsundsbro?

--Jag kan inte gå in på några detaljer.

Men den här häktade 41-åringen, han är alltså misstänkt för mord på 27-åringen från Mora?

– Det är riktigt.

Är det på hans gård som man hittade kvarlevorna?

– Jag kan inte gå in på några detaljer om det, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen.

Hur går utredningen på det stora hela?

– Vi har fortfarande mycket utredningsarbete kvar. Det är en mängd pusselbitar som vi nu måste foga samman, så att det är långt ifrån klart.

27-åringens anhöriga har enligt polisen underrättats.

En 41-årig man hemmahörande i Enköpings kommun häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för mordet.

En 56-årig man som suttit anhållen misstänkt för brott mot griftefriden, frigavs i går efter beslut från åklagare, han är fortfarande misstänkt.

P4 Dalarna/P4 Uppland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista