Fotbollsspelare misstänks för sexuellt umgänge med minderårig

En fotbollsspelare som tidigare spelat för en uppländsk klubb har polisanmälts och stängts av från fortsatt spel. Han misstänks ha haft sexuellt umgänge med en minderårig flicka.

Mannen spelar sedan en tid tillbaka i en allsvensk klubb. Och det var innan han gick över dit, när han var kontrakterad av sin uppländska klubb, som han hade sexuellt umgänge med flickan skriver Expressen.

Mannen har polisanmälts men polisen är mycket förtegen om vad det hela handlar om, och hänvisar till pågående utredning. Men Eva Glans vid Uppsalapolisens våldsrotel bekräftar för Upplandsnytt att förhör pågår just nu, bland annat med flickan själv och med hennes familj.

Om den allsvenske spelaren som pekats ut har förhörts är ännu osäkert, och när Upplandsnytt ringer till honom så får vi inget svar.

Spelarens allsvenska klubb meddelar att de tar avstånd från det som inträffat, och att spelaren tills vidare nu är avstängd från all träning och matchspel. Enligt TT så säger en styrelseladamot i klubben att spelaren trodde flickan var äldre.

Fotbollsspelarens tidigare uppländska klubb vill inte ge några kommentarer.

Kontakta reportern:

alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".