Sexhandel i lägenhet i Gottsunda

Tre till fyra unga kvinnor från Östeuropa tvingades sälja sex i en lägenhet i Gottsunda i Uppsala under flera veckor. Det framgår nu när polisen inte längre är lika förtegen kring den pågående utredningen efter bordellrazzian i förra veckan.

Polisen har nu bevis för att det bedrivits sexhandel i lägenheten i Gottsunda.

- Den här lägenheten i Uppsala har varit föremål för prostitutionsverksamhet. Man har tagit emot sexköpskunder i den här lägenheten och kvinnorna har bott där under tiden, säger Greger Casselborg operative chefen för projekt Europa vid Stockholmspolisen.

Det var efter jul som kvinnorna flyttade in i lägenheten och sexhandeln började. Strax efteråt började polisen bevaka lägenheten. Spaningen pågick i några veckor innan polisen slog till i tisdags i förra veckan. Vid razzian var lägenheten i Uppsala tom, kvinnorna flyttas runt hela tiden för att undgå upptäckt.

I fredags häktades fem män som misstänkta för människohandel, det är dessa män som har sett till att de unga kvinnorna transporterats hit från Östeuropa.

Idag reser Uppsalabor till Stockholm för att besöka prostituerade och de nu häktade männen var ute efter att locka fler och nya kunder genom att försöka etablera en bordell i Uppsala.

Kontakta reportern:

anncharlotte.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".