Rospiggarna (arkivbild). Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Speedway

Rospiggarna är taggade för elitserien

1:19 min

I morgon drar finalserien i speedweayallsvenskan i gång, nåt som kan leda till en plats i elitserien för Rospiggarna från Hallstavik om de vinner. Så sent som för två år sen valde Rospiggarna att stanna kvar i allsvenskan trots att man vann finalen, det här av ekonomiska skäl.

Men nu är man bättre rustade för att kliva upp och fightas i den högsta divisionen - det säger lagledare Micke Teurnberg:
– Om vi vinner finalserien då kommer vi gå vidare och åka Elitserien, vi kommer inte tacka nej, det kan jag säga. Vi har förbättrat arenan betydligt, vi har mer sponsorer, vi har mer publik. Vi är mycket bättre förberedda nu, säger lagledare Micke Teurnberg.

Senast Rospiggarna var uppe i elitserien var för tre år sen - det var ett tungt år för Hallstaviklaget som slutade med att de gick ner en serie till allsvenskan av ekonomiska skäl. Året efter så vann man allsvenskan, men då valde man att inte gå upp i Elitserien - också det på grund av ekonomiska skäl. Förra året ville man gå upp, men då gick det inte hela vägen. Nu har man alltså chansen igen.

Många klubbar har haft det tufft ekonomiskt den senaste tiden, och att gå upp och fajtas i den högsta serien kostar pengar - bland annat kostar det att förstärka truppen med nya förare, nåt som kan bli aktuellt för Rospiggarna. Micke Teurnberg vill inte gå in närmare på eventuella förstärkningar innan finalen är avklarad, men han säger att dt är hårt arbete som väntar om man vinner:
– Det rullar på bra, vi har bra publik. Samtidigt är det ett gigantiskt steg att gå uipp till Elitserien. Vi måste öka reklamintäkterna, förhoppningsvis kan vi öka på publiken lite. Det krävs mycket arbete absolut, men det är inget mission impossible, utan hårt arbete krävs det så ska vi nog kunna göra det här bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista