F d brandman åtalad för bränder

En man har i dag åtalats för två anlagda bränder på skogsfastigheter utanför Almunge i somras. Mannen har tidigare varit deltidsbrandman men fick inte arbeta kvar, och kammaråklagare Liselott Herschend säger till Upplandsnytt att bränderna kan ha varit en form av hämnd.

Det var ett tiotal skogsbränder som inträffade i Almungetrakten i somras, men det har inte funnits bevis för att åtala mannen för mer än två av dem. Mannen greps i slutet av juli efter en av bränderna och har suttit häktad sedan dess.

Den första åtalspunkten gäller en brand den 24 juli på en skogsfastighet vid Stora Moga utanför Almunge, då skog förstördes på ett område av 1800 kvm. Brottsrubriceringen är mordbrand alternativt grov skadegörelse.

Den andra åtalspunkten gäller en brand den 20 juli på en skogsfastighet vid Kågarånsvägen utanför Almunge. Vid det tillfället eldsveddes ris och träd. Brottsrubriceringen är i det fallet försök till mordbrand alternativt skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista