Blomkål i ugn med fiskbiff och vitlöksdipp. Foto: Christina Jansson

P4 Morgon lagar rostad blomkål i ugn

"Rostad blomkål är lika gott som godis". Det säger P4 Morgons matinspiratör Christina om dagens matlagningstips. I dag lagar vi blomkål i ugn, fiskbiff och vitlöksdipp.

Recept:

Fiskbiff med rostad blomkål och vitlöksdipp

500 g laxfilé

1 ägg

en knapp tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm cayennepeppar

en näve färsk dill

1 stort alt 2 små blomkålshuvuden

3 msk olivolja

1,5 msk flingsalt

svartpeppar

1,5 dl tjockyoghurt

1 vitlöksklyfta

Skölj och ansa blomkålen. Skiva i 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 min, blomkålen får gärna börja få färg. Mixa laxfilé med ägg, dill och kryddor. Forma 5 fiskbiffar och stek i olja några min på varje sida. Rör ut pressad vitlök i yoghurt. Servera fiskbiffarna med den rostade blomkålen och yoghurtdipp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".