1 av 3
Till det här huset, intill Uppsala Resecentrum, ska Länsstyrelsen flytta. Foto: August Bergkvist/SR
2 av 3
De här lokalerna ska Länsstyrelsen lämna. Foto: Christine Odén / SR
3 av 3
Landshövding Peter Egardt undertecknar hyreskontraktet tillsammans med Klöverns VD Rutger Arnhult. Foto: Thomas Magnusson/SR

Länsstyrelsen i Uppsala flyttar till postlokaler

1:03 min

Länsstyrelsen flyttar till nya lokaler. I dagsläget finns de på Hamnesplanaden i Uppsala och under våren 2015 går flyttlasset till gamla posthuset intill Centralstationen i Uppsala. Det blev klart i dag då landshövding Peter Egardt undertecknade ett hyresavtal med Klövern AB.

 – Vi vill kunna arbeta på ett mer effektivt och modernt sätt, över enhetsgränser, säger Peter Egardt. Vi ska kunna gesåväl allmänhet som kommuner en bättre service än den vi kan ge i dag.

Våren 2015 ska den här flytten genomföras, och kontraktet skrivs på sex år till en början. Hyran för de nya lokalerna blir något högre än den Länsstyrelsen har i dag.

Flytten innebär att de som jobbar på länsstyrelsen nu kommer att få en öppnare planlösning, men också samsas på en mindre yta.

  – Vi minskar ytan totalt sett, men jag tror att vi kommer att öka effektiviteten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista