P4 Upplands kanalchef Andreas Miller. Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Varför gör vi det här?

Vårt uppdrag som jobbar på P4 Uppland är att göra angelägen, relevant och stimulerande radio för dig som bor i Uppland. Vi vill nu göra det ännu bättre i dialog med dig som lyssnare. Därför satsar vi den här hösten på att utveckla och fördjupa lyssnarkontakten.

Vi vill veta vad du tycker och tänker om din tillvaro. Vad finns det i din närhet som vi borde berätta om? Du ser säkert saker som behöver granskas, förbättras, eller saker som är riktigt bra. Du har erfarenheter från arbete, skola, bostadsområden eller kanske andra länder som är mycket värdefullt för oss att få veta mer om.

Den här hösten inrättar vi en publikredaktör på P4 Uppland. Han heter August Bergkvist. Du kommer möta honom i radion men också kanske i ditt bostadsområde eller köpcentrum. August kommer erbjuda dig att vara med i vårt publiknätverk. Du får själv berätta vad du är intresserad av och du blir på det sättet tillgänglig för våra reportrar och programledare. Din anonymitet är förstås skyddad.

Du kommer märka att vi kör temaveckor i radion där vi kommer efterfråga dina erfarenheter. Tveka inte att höra av dig för att bidra till en bättre kvalitet i radion.

Vi kommer också att försöka ta oss djupare i en fråga under hösten med hjälp av dig som lyssnare. Vi kallar det för ett realtidsgräv. Kanske kan vi tillsammans avslöja något? Hoppas du vill bidra.

Varför gör vi allt detta? Vi gör det här tillsammans med dig för att du och alla andra som lyssnar förhoppningsvis ska få en angelägnare, relevantare och mer stimulerande radio.

Andreas Miller,
kanalchef P4 Uppland

Mer om lyssnartips och publiknätverket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista