Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Det här är August Bergkvist - din redaktör

Nu inför P4 Uppland en publikredaktör. Han är till för dig och dina tips till oss.

August Bergkvist blir ansiktet utåt och något av en lyssnarnas ombudsman på radion. På vårt tipsnummer 018-17 40 40 kommer du till August och kan lämna dina åsikter och tips.

Samtidigt får lyssnarna möjlighet att gå med i vårt publiknätverk. En gemenskap där alla kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och därmed fungera som bollpank för radion. Genom medlemmarna ska vi få en bättre dialog mellan lyssnare och redaktionen, en medlem kan aktivt förändra det de vill höra i radion. Målet med satsningen är att komma närmre lyssnarna, göra radion till lyssnarnas radio.

Innehållet kommer i och med detta förändras; vi ska omvärdera vad som hörs i radion, det lyssnarna vill höra ska prioriteras. Lyssnarnas egna berättelser och erfarenheter kommer att få ett större utrymme i radion. 

När publiknätverk startats i andra delar av Sveriges Radio har det blivit en succé. På P4 Jämtland har man idag i snitt ett inslag per dag där idén kommer från en lyssnare. Public Service finansieras av lyssnarna genom radio- och tv-avgiften. Därför är det viktigt att lyssnarna får möjlighet att påverka utbudet i Sveriges Radio.

Här når du oss

Tipsa på 018-17 40 40 eller på p4uppland@sverigesradio.se. Du kan också ta kontakt med oss på Facebook och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista