Bengt Wahlberg lämnar sin post som kommunalråd?

Enligt uppgifter i Enköpings-Posten i dag kommer centerpartisten Bengt Wahlberg att i vår lämna sin post som kommunalråd i Enköping efter 15 år, och inom centerpartiet i Enköping diskuterar man nu vem som ska bli hans efterträdare. Men Wahlberg själv vill i dag inte säga något om sin avgång.

1990 övertog Bengt Wahlberg ledarskapet för centern i Enköping. Sen dess har han varit kommunalråd, både i majoritet och opposition. Enligt vad Enköpings-Posten erfar så ska Wahlberg avgå redan i maj och hans efterträdare kommer inom kort att utses av partikamraterna.

Om uppgifterna stämmer så kommer hans efterträdare få ungefär ett år på sig innan det är dags för nästa valrörelse. Bengt Wahlberg fyller 60 i år och eftersom han arbetat mer än tolv år som kommunalråd så kan han dra sig tillbaka med full kommunalrådspension.

Efter valet 2002 antydde Wahlberg att han nog inte skulle stanna som kommunlråd tills han var 65. Att Enköpings-Postens uppgifter om avgång bara skulle vara ogrundade rykten vill Wahlberg inte säga. Men hur det blir är oklart.

-Enköpings-Posten får väl kommentera om de vill, men jag kommenterar varken till dem eller till er, det säger Bengt Wahlberg till Upplandsnytt i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".