Fyrisfjädern slipper konkurs

Badmintonklubben Fyrisfjädern i Uppsala slipper konkurs. Efter några månaders förhandlingar med leverantörer, personal och spelare så har ekonomin nu rätats upp.

Som vi berättat tidigare så har Fyrisfjädern brottats med ekonomiska problem. Även andra klubbar, Uppsala Hockey och ESK har varit nära konkurs, men klarat sig i sista stund.

När Fyrisfjäderns nya styrelse, med Stefan Sjöön som ordförande, tillträdde i december så var skulderna till leverantörerna sammanlagt sjuhundra tusen kronor. Samtliga leverantörer har nu gått med på att skriva ned skulderna med cirka fyrahundra tusen. Man har också dragit ned på personal vilket innebär en miljon mindre i kostnader. Klubben får nu också längre tid på sig att betala tillbaka skulderna till banken.

Dessutom så skrev man idag på ett kontrakt med en ny huvudsponsor, ASFAB, som bland annat redan sponsrar Almtuna.

För den nya huvudsponsorn var det ett krav att Fyrisfjäderns skulder till leverantörerna skulle vara ordnat innan de gick med på att sponsra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".