Banarbetare står och tittar på det urspårade godståget i tunneln. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Tågförseningar i upp till en vecka efter urspårningen i morse

Ett godståg spårade ju ur och krockade sönder en pelare på Södra station i Stockholm i morse och det har ju varit totalstopp i tågtrafiken genom Stockholm så gott som hela dagen. Även tågtrafiken som går direkt mellan Uppsala och Stockholm påverkas av en del inställda avgångar nu på kvällen, men tågtrafiken genom Stockholm kan komma att påverkas i en vecka framöver.

Under den här tiden kommer alltså alla tåg som måste genom Stockholm, både norrut och söderut, att påverkas med förseningar.

Först klockan sju ikväll kommer Trafikverket att ta beslut om när de ska öppna ett av spåren för trafik igen och i så fall är det tågen mellan Märsta och Södertälje som kommer att prioriteras på det spåret.

Men enligt Trafikverket så kommer det tågtrafiken kommer det att ta en vecka innan trafiken kan gå normalt igen genom huvudstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista