Emelie från Uppsala hjälper tyfonoffren

Emelie Dahlin: Folks vilja att hjälpa är otrolig
3:21 min

Fem dygn efter den kraftiga tyfonen över Filippinerna beräknas att 11 miljoner människor drabbats på olika sätt. Emelie Dahlin från Uppsala är en av de svenskar som bor och jobbar på Filippinerna, och hon har nu dragit igång en egen insamling för stöd till tyfonens offer.

Filippinska myndigheter uppger att över 2000 människor har dött (2 344) och nästan 4000 har skadats (3 804). Nästan 700 000 har tvingats lämna sina hem. 11 miljoner människor har drabbats på olika sätt av katastrofen. Det behövs massor av hjälp och organisationer över hela världen jobbar just nu för att skicka dit mat, kläder, mediciner och pengar.

Uppsalabon Emelie Dahlin är just nu i Cebu city i Filippinerna där hon jobbar som volontär på ett barnhem. Tillsammans med en vän har hon dragit igång en egen insamling för att skaffa pengar för att hjälpa de drabbade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".