Skottdrama i Skutskär

2:31 min

En 64-årig man greps tidigt på lördagsmorgonen efter ett nattligt skottdrama i Skutskär, där mannen bland annat sköt mot en polispatrull och poliserna avlossade varningsskott.

Mannen har under lördagsförmiddagen också anhållits, misstänkt för mordförsök och framkallande av fara. I de första förhören har han inte velat svara på några av polisens frågor.

Polisen larmades vid elva-tiden på fredagskvällen till Brunnsvägen i Skutskär efter att skott hade skjutits mot en bostadsfastighet.

Misstankar riktades mot en man boende i närheten och när polispatrullen gick dit kom den misstänkte mannen ut med ett gevär och sköt mot poliserna, som också avlossade varningsskott. Mannen gick in i sin bostad och polispatrullen tillkallade förstärkningar.

För att få till stånd någon slags förhandling med mannen kastade polisen in en telefon till honom. Mannen kom sedan åter ut på trappan med geväret i handen och polisen avlossade ytterligare ett varningsskott. Mannen överlämnade sig då till polisen.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare och det är oklart vad som egentligen ligger bakom nattens drama. Samtidigt som förhör under lördagen hålls med den misstänkte mannen, genomför polisen också teknisk undersökning på brottsplatsen.

Upplandsnytt