Trots konkurs tror Tierpsbor på arenans framtid

1:50 min

De bud som kommit in på den konkursade Tierp Arena täcker inte vad det skulle kosta att lösa ut dess pantbrev. Bouppteckningen som nu är klar visar att Tierp Arena AB har tillgångar på 3,7 miljoner, men skulder på drygt 120 miljoner! Men i Tierp tror många ändå på en ljus framtid för Tierp arena.

Konkursförvaltaren Mats Emthén har ju begärt att kronofogden säljer arenan på exekutiv auktion, men han har också fortsatt kontakt med intressenter, säjer han till P4 Uppland.

Trots att många kommer att förlora på konkursen, så tror man i Tierp på framtiden för arenan.

Martina Remander, från Norrköping, går andra året på Hagströmska gymnasiet ute vid arenan.

 – Med en ny ägare tror jag det kommer att lösa sig. Hoppas jag i alla fall. Jag hoppas att det fortsätter att komma mycket tävlingar här, så det händer mycket.

 – Jag tror det här kommer att gå bra, säger Peter Hansson, rektor för Hagströmska gymnasiet. Han tror också på framtiden för Tierps arena.

 – Det finns intressenter som vill driva det här vidare. Det här är affärer det handlar om, men att det kommer att finnas en ny ägare här inom några månader, det är jag fullständigt övertygad om.

Stefan Haglund på XL bygg i Tierp är en av de större leverantörsfodringsägarna.

 – Vi står nog pall, men det är klart att det svider. Vi håller själva på att bygga en ny anläggning, så vi behöver varenda krona, men det kommer att gå.

 – Tyvärr, det här kommer att säljas för ett underpris, känns det som.

Hans företag ligger ute med en miljon kronor, men han tycker mer synd om den tidigare arenaägaren än sig själv, fast han inte tror att de själva kommer att få tillbaka en enda krona.

Stina Carlsson äger Tierps färg.

 – Jag tror på en ljus framtid för Tierp arena. Jag hoppas verkligen det, och på ett fortsatt bra samarbete med dem. Jag är ingen stor fantast av motorsport, men när jag har varit där känns det inte som att jag är i Tierp utan som att jag är ute i världen.