Vassunda skola läggs ner

Vassunda skola i norra Knivsta kommer att läggas ner till sommaren. Det beslutade igår skol- kultur- och socialnämnden. Anledningen är att det är för få elever i området.

Knivsta kommun har inte längre råd, säger nämndordförande - folkpartisten Camilla Westerborn:

- Elevunderlaget sviker och den klarar sig inte på de pengar som den  tilldelas. Det finns inte mer pengar att skjuta till, till skolan.

Många har kämpat hårt för att rädda Vassunda skola och oppositionspartierna har varit emot en nedläggning. Det Vassundaborna nu kan hoppas på är att planerna på att bygga omkring hundra nya bostäder i området, kan ge en helt nybyggd skola i framtiden.

- Vi som föräldrar är väldigt besvikna, det här får följder för bygdens utveckling, säger Peter Bergkvist som har en son som går i femte klass i Vassunda skola.

Barnen kommer i höst få börja på Ängbyskolan och kommunen ska nu utreda vad som ska hända med Vassundaskolan. Kanske kommer det bli en förskola i den gamla småskolan, enligt Camilla Westerborn, som säger så här om beslutet igår:

- Jag tycker det är rätt beslut, annars hade jag inte tagit det. Men jag kan tycka att det kändes lite vemodigt igår att lägga ner en skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".