Viking Motor Park utanför Enköping kan bli mindre än tänkt

1:09 min

Den planerade motorsportanläggningen Viking Motor Park utanför Enköping kanske inte blir lika omfattande som man först tänkt. Det säger Bo Fallbrink som är styrelseordförande i bolaget som driver projektet.

– Som vi ser det idag, så kanske vi droppar den här ovalen. Och det beror på att det finns två ovaler i Europa, och de går inte att använda, och det betyder att om vi bygger en oval så blir vi de enda i Europa, och då går den inte att räkna hem.

Den så kallade ovalen är en 1200 meter lång lite D-formad bana gjord för bilar som var tänkt som en tredje etapp i bygget av den planerade Viking Motor Park.

Men enligt Bo Fallbrink så är det svårt att få lönsamhet i en sådan bana om man är ensam i Europa. För hade det funnits fler såna banor så hade stora serier kunnat köras på banorna i Europa, och då hade man haft stor möjlighet att få såna tävlingar till ovalen utanför Enköping. Men det är svårt om man är ensam.

– Den är lagd lite på is kan man säga. Den kommer i så fall senare. Sen är det ju så att de som investerar i det här, om de säger att de vill ha en oval och inget annat, ja då blir det ju så. Det är ju pengar som bestämmer.

Också den planerade stripen för dragracing har fått lägre prioritet säger Bo Fallbrink. Bland annat för att det redan finns en sådan i Tierp. En strip kan komma att byggas på sikt, men nu är fokus inställt på landsvägsbanan med en skolbana och en internationell bana.