Ekgården tvångsförvaltades eftersom kommunen tyckte att fastigheten var i så dåligt skick att det inte gick att bo där. Arkivfoto Tomas Magnusson/SR.

Tvångsförvaltningen av Ekgården i Örsundsbro upphör

Nu upphör tvångsförvaltningen av hyresfastigheten Ekgården i Örsundsbro och det här innebär alltså att tidigare hyresvärden, Jan Palm, idag får tillbaka fastigheten.

Det är ju tvångsförvaltaren själv som ansökt om att få lämna uppdraget, eftersom de menade att det saknades ekonomiska möjligheter att förvalta fastigheterna.

De fick okej till att lämna uppdraget från Hyresnämnden i ett beslut som innebär att Jan Palm från och med idag återigen är ansvarig för lägenheterna.

Palm hade själv överklagat beslutet om att tvångsförvaltningen skulle upphöra, eftersom han inte vill ha tillbaka Ekgården, men Svea Hovrätt har nu slagit fast att han inte hade rätt att överklaga och att nämndens beslut därför gäller.

Det här skriver Enköping-Posten idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista