Knutbybon Erica Åhström. Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio

Knutbys rykte påverkas fortfarande

1:33 min

Tio år efter mordet i Knutby filadelfiaförsamling påverkar det fortfarande Knutbys rykte. Många knutbybor är trötta på att förknippas med mordet.

Men en del som Erica Åhström ser också fördelar med det stora medieintresset.

– Det är tragiskt att man ska behöva bli känd för en dålig sak. Men till saken hör att innan mordet så fanns inte Knutby, men efter det så räckte det att du beställde saker på postorder och sa ditt postnummer så visste alla att det var Knutby. Och all reklam är bra reklam, säger hon.

– Det måste bli slut på det där.

– Jag vill inte uttala mig om det.

– Jag är trött på det där.

Så säger några män utanför affären i Knutby.

– När det kommer upp är det för att någon kommer utifrån och frågar var det var, eller om man känner någon i församlingen.
Susanne Berglund är knutbybo och fastighetsmäklare, och har ibland märkt av Knutbys rykte, säger Erica Åhström och fortsätter.

– Vid enstaka tillfällen har jag fått berätta om Knutby och församlingens roll. De flesta tycker att Knutby är en vacker roslagsbygd. Vid ett tillfälle var det en som frågade om det gick att byta postnummer. Det skulle inte duga att bo i Knutby. Så det är klart att det finns fördomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista