Foto: Anton Dyrssen/Sveriges Radio

Prisad student med fokus på talang

9:11 min

Hon studerar psykologi i Uppsala och kan kanske bäst beskrivas som ung och ambitiös. I höstas fick hon pris för sitt driv och entreprenörskap. Veckans Upplandsprofil heter Kajsa Asplund och utsågs till årets Uppsalastudent 2013.

– Helt fantastiskt måste jag säga. Jag kände mig otroligt hedrad och glad, och överraskad, säger hon.

En del av motiveringen var att hon "visat prov på mångsidighet, driv och entreprenörskap." Och i alla fall det med driv är något hon känner igen hos sig själv.

– Jag har alltid jobbat ganska hårt och sedan jag började på psykologprogramet har jag haft ganska många parallella projekt igång, säger hon.

Priset fick hon just för de här projekten. Vid sidan av studierna har hon byggt upp föreningen Psykologdagen Uppsala, som syftar till att föra psykologistudenter och näringsliv närmare varandra genom en arbetsmarknadsmässa. Samt arbetat som konsult i företaget Psykologfabriken.

Hon tycker det är viktigt att psykologstudenter får upp ögonen för vilka vägar man kan gå.

– Jag tycker ibland att man har en lite snäv uppfattning. Men det är inte så konstigt eftersom man går ju lätt på de saker som skolan säger till en att man kan syssla med, säger Kajsa Asplund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista