Skallgång efter försvunnen 19-åring

1:24 min

Missing People ordnade ny skallgång i Uppsala i hopp om att hitta 19-åringen som varit försvunnen sedan nyårsdagen.

Trots ett massivt sökpådrag under lördagen gjordes inget genombrott i letandet. Vid 18-tiden var 19-åringen ännu försvunnen.

Frivilliga samlades under förmiddagen intill Resecentrum i Uppsala för att hjälpas åt att söka.

19-åringen hade varit på en fest i Uppsala och missade tåget hem till Stockholm på nyårsdagsmorgonen. Därefter har han varit försvunnen. Förra helgen genomförde polisen och Kustbevakningen dykningar i Fyrisån utan resultat, och i onsdags sökte polisen i båtar längs Fyrisån

Efter att ha publicerat en film med 19-åringen i tv-programmet Efterlyst har polisen fått in tips från vittnen som säger sig ha sett 19-åringen, men inget av dem har gett något konkret resultat.

Ett stort antal frivilliga från Stockholm, Uppsala och övriga landet letade i dag i Uppsala. I grupper om tio iklädda reflexvästar utgick sökpatrullerna från hotell Radisson Blu.

I dagens arbete deltog även dykare och sökhundar. Målet var att lägga lite extra kraft på de områden som man tidigare mest sökt av i mörker.

– Det är vissa områden som har blivit lite sämre sökta för att vi har fått söka delvis på kvällstid, så de områdena som vi inte tycker att vi har sökt 100-procentigt i söker vi om i dagsljus, säger Johana Lagensjö, operativ chefsassistent på Missing People i Uppsala län.

Lilette Axell från Uppsala har aldrig deltagit i en skallgång tidigare. Hon har inga kopplingar till den försvunne, men har följt fallet noga i media och i veckan bestämde hon sig för att hon ville hjälpa till.

– Jag tyckte jag skulle göra en god gärning och hjälpa. Det är ju en bra sak att försöka hitta han pojken, för nu har han varit ute länge.