Industrilokal brann - en man anhållen

En industrilokal i området Faxan norr om Uppsala förstördes i en brand under onsdagskvällen. En man har anhållits, misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet. Enligt uppgift kan branden ha startat i samband med att han och några andra hållit på med någon typ av svetsningarbete.

I samband med att branden startade fick polisen information om att en bil försvunnit från platsen i hög fart. Så småningom hittades den aktuella bilen och i den fanns fyra män som togs in till förhör. En av dem, en 58-åring, anhölls medan de övriga släpptes efter förhör. Enligt Uppsalapolisens Christer Nordström kan det finnas brottsmisstankar även mot dem.

Larmet om branden kom strax efter halv sex på onsdagskvällen. Arton brandmän bekämpade elden, men fick dra sig tillbaka då det fanns gasflaskor i byggnaden.

– När de kom fram var det för varmt i lokalen för att de skulle försöka få ut gasflaskorna, säger Charles Ågren, stabsbefäl på Uppsala brandförsvar.

Polisen och räddningstjänsten har spärrat av 300 meter kring byggnaden på grund av explosionsrisk. Avspärrningarna består även under torsdagen, och så snart det är säkert att gå in i byggnaden ska polisen genomföra teknisk undersökning.

Enligt Charles Ågren stod det tidigt klart att byggnaden inte skulle gå att rädda. Man har fortsatt beredskap om flaskorna exploderar.

– Hur stor skada de kan orsaka beror på hur bra väggarna i fastigheten är, säger Charles Ågren.

Det fanns inga andra byggnader i närheten och ingen människa har kommit till skada, men polisen har fått flytta på personbilar som stod nära lokalen. En lastbil som man inte har kunnat flytta står fortfarande kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista