1 av 5
Ensemblen går igenom musikalen. Foto: Sanna Richter/SR
2 av 5
Sarah Dawn Finer som ska spela Sally Bowles. Foto: Sanna Richter/SR
3 av 5
Skisserna på hur rollfigurerna ska se ut. Foto: Sanna Richter/SR
4 av 5
Ronny Danielsson regissör. Foto: Sanna Richter /SR
5 av 5
Den tänkta scenen. Foto: Sanna Richter/SR

Sarah Dawn Finer i huvudroll på Uppsala stadsteater

Sarah Dawn Finer: "Det svåraste blir sången"
6:53 min

Repetitionerna av den klassiska musikalen Cabaret har precis börjat på Uppsala Stadsteater. Det är en historia om frigjordhet och moralkonservatism som kolliderar i 1930-talets Berlin.

- Framförallt under 1920-talet var Berlin en kittel av frihet kan man säga, det var mycket fri sex och fria relationer, den lesbiska rörelsen tog stora kliv framåt under den här tiden, liksom också den manliga homosexualiteten och transvestiter. Men också konstnärer och den politiska situationen som var annorlunda och mycket levande, säger regissören Ronny Danielsson.

Motsatsen är den socialkonservatism och nationalism som också har ett starkt fäste i staden och musikalen utspelar sig just i den brytpunkten.

Sarah Dawn Finer spelar Sally Bowles, en av huvudrollerna och hon tycker själv mycket om musikalen:

- Den har det som alla musikaler inte har vilket är en riktigt bra text, ett riktigt bra manus. Det här är en talpjäs med musikinslag och vi ska göra en ganska annorlunda version än den kanske mest kända hollywoodproducerade filmen, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".