Avled efter att ha gått genom isen

En man avled på Akademiska sjukhuset efter att ha gått genom isen på sjön Fyrväpplingen i Knutbytrakten under lördagsmorgonen.

Olyckan skedde i samband med att det skulle vara isfiskepremiär i dag vid en sportfiskeklubb vid Fyrväpplingen.

Mannen var ute tillsammans med en annan person när de båda av någon anledning hamnade i vattnet. Fiskekamraten lyckades ta sig upp och larma SOS alarm någon gång efter klockan sju i morse och ett stort räddningspådrag skickades ut.

Vid åttatiden meddelade räddningstjänsten att mannen var uppe ur vattnet och att hjärt- och lungräddning pågick. Mannen, som var i 60-årsåldern, fördes sedan med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset, men hans liv gick inte att rädda.

– Han dödförklarades på sjukhuset, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl vid Upplandpolisens länskommunikationscentral.

Det ska ha varit en hel del folk på plats för fisketävlingen och en krisstödsgrupp har kopplats in. De anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Den andre mannen, som kunde ta sig ur vaken själv, klarade sig utan fysiska skador men blev kraftigt nedkyld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista