Mannen hittades död utomhus. Foto: Mona Wahlund/SR

16-åring misstänkt för mord

1:14 min

En 16-åring har anhållits misstänkt för mordet i Östhammar.  Han greps under morgonen.

En 34-årig man har hittats död utanför ett flerfamiljshus på Slottsgatan i Östhammar. Enligt polisen har han blivit skjuten och de utreder det här som ett misstänkt mord.

Enligt polisen ska flera personer ha hört skottlossning i området. I övrigt är mycket oklart kring vad som kan ha hänt, men polisen misstänker att det kan handla om någon form av uppgörelse, eftersom den skjutne är känd av dem sedan tidigare.

En privatperson ska ha hittat mannen livlös och han fördes med ambulans till Östhammars sjukhus, där det konstaterades att han var avliden och platsen där kroppen hittades är nu avspärrad.

Polisens presstalesman Christer Nordström vill inte gå in på vilka teorier polisen har om hur mannen dödats eller varför man misstänker mord, men flera vittnen har alltså hört skottlossning i området innan mannen hittades.

Polisen fick första larmet klockan 21.46 på söndagen och natten till måndagen arbetade polisens kriminaltekniker på brottsplatsen. Andra poliser arbetade med att kontrollera personer i området.

-Vi jobbar också med att knacka dörr och vi har gjort och ska göra flera förhör, säger Christer Nordström.

I dag på morgonen greps en 16-åring från Östhammars kommun. 16-åringen har anhållits av åklagaren på sannolika skäl misstänkt för mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista