Christy Bacon. Foto: Sanna Richter /SR

Christy Bacon hatar att förlora

6:52 min

Veckans upplandsprofil är basketproffs, personlig tränare och gladiatorn Bullet. Hon började styrketräna redan som 13-åring och brinner för att tävla. Sen i höstas är hon en av stjärnorna i Sallén basket och just nu håller hon på att gör sig hemmastadd i Uppsala.

Just nu ligger Sallén basket fyra i tabellen, på samma poäng som två av lagen framför.

- Det är ganska tight, om vi vinner alla matcher kan vi sluta som trea innan finalspelet, säger Christy Bacon som tror att Sallén har en bra chans att ta sig till final.

Hon värvades till laget i höstas och flyttade till Uppsala i samma veva.

- Det är både vackert och människor är trevliga här, och jag trivs jättebra i laget, säger hon.

Christy Bacon började styrketräna redan som trettonåring och har också spelat basket i USA, där hon är uppvuxen. Men i den stenhårda konkurrensen insåg hon att hon var för kort för att kunna bli proffs i hemlandet och sökte sig därför till Sverige.

-  Jag är 1.82 centimeter lång men de är från 1.90 och uppåt. Det är lägre nivå här i Sverige men det finns ett par riktigt duktiga spelare här också, säger hon.

Förutom att spela basket är Christy Bacon personlig tränare och gladiatorn Bullet i tvprogrammet "Gladiatorerna" i TV 4.

- Förra säsongen fick jag två diskbråck i nacken, det är riktig kamp, jag går på hundra procent. Men jag gillar att tävla så för mig är det värt det, säger Christy Bacon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista