Helena Wessman. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hon tar över Berwaldhallen

Trombonisten Helena Wessman, som tidigare var verksam vid Musik i Uppland, blir ny chef för Berwaldhallen - Sveriges Radios konserthus i Stockholm.

Wessman, som i dag är vd och konstnärlig chef för Göteborgs symfoniker, kommer också blir chef för radions symfoniorkester och kör.

– Utifrån sin bakgrund som professionell musiker har Helena Wessman skaffat sig en gedigen chefserfarenhet. Hon är van att driva utvecklingsarbete i en stor organisation och att fatta konstnärliga beslut, och hon har visat en stark vilja till utveckling och samverkan, säger Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio.

– Jag känner mig glad och hedrad över att ha fått det här uppdraget och ser stora möjligheter med att arbeta med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören inom ramen för public service-uppdraget. Det är två väldigt fina ensembler vars chefdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra har mycket spännande idéer om hur musiken kan ges vidare spridning. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med dem och övrig personal i Berwaldhallen, säger Helena Wessman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista